Welke maaltijdbox of snacks kiezen als makkelijke maaltijd?

Snacks horen in een gezond eetpatroon. De snacks, of tussendoortjes, zorgen ervoor dat de lange tijd tussen de grote maaltijden overbrugd worden zonder te veel honger. Door de snack is het mogelijk om honger te voorkomen. Het voorkomt ook dat je te veel eet bij de grote maaltijden. Door tussen de grote maaltijden in een snack te eten voorkom je dat je een tweede of derde keer opschept bij de grote maaltijd. Dat betekent echter niet dat elke snack goed is. Een zak chips of een chocoladereep is geen gezonde snack. Veel van de snacks die makkelijk en overal verkrijgbaar zijn hebben veel slechte vetten en leveren veel calorieën.

Gezonde maaltijdboxen

Misschien wil jij wel wat extra gemak ervaren? Kies in dat geval voor een maaltijdbox. Er zijn heel veel leveranciers die focussen op verantwoorde en gezonde maaltijden die je gemakkelijk kunt koken. Denk dan aan recepten met veel groenten en weinig suiker en kunstmatige smaakstoffen. Er zijn ook aanbieders van gezonde kant en klaar maaltijden. Zo kun je bij o.a. HelloFresh en Ekomenu ready to eat gerechten bij bestellen. Met een maaltijdbox abonnement bespaar je veel tijd en breng je gezonde afwisseling in je eetpatroon. Geen week is meer hetzelfde!

Gezonde maaltijden en snacks

Er zijn veel gezonde snacks beschikbaar om uit te kiezen. De beste snack is een goed hulpmiddel tegen honger, levert energie en heeft een beperkt aantal calorieën. Door een beetje te plannen kun je gezonde snacks gebruiken als tussendoortje. Voorbeelden van gezonde snacks zijn fruit zoals appels en peren maar ook groenten en noten of zelfs een gezonde shake. Met een goede planning kun je ervoor zorgen dat je altijd een gezonde snack bij je hebt. Een gezonde snack bevat koolhydraten, eiwitten, vezels en is verkrijgbaar in porties met weinig calorieën.

Voorbeelden van gezonde snacks:

  • Komkommers
  • Amandelen
  • Cashewnoten
  • Soep
  • Appel
  • Banaan
  • Rozijnen
  • Yoghurt

Elke dag maaltijden eten op vaste tijden

Iedereen heeft andere eetgewoontes en eet op verschillende tijden. Als je wilt afvallen dan is het belangrijk dat je weet hoeveel calorieën je mag eten. Als je dit weet dan kun je dit vertalen naar het aantal calorieën per maaltijd. Het is het beste dat je elke maaltijd ongeveer evenveel eet. Het lichaam heeft dan een stabiele toevoer van voeding. Als je weet hoeveel calorieën je per dag mag eten dan deel je dit door het aantal maaltijden. Het aantal maaltijden verschilt per persoon. Het ligt er net aan wat je gewend bent. De één is gewend aan weinig maaltijden maar groot van formaat en de ander eet liever vaker maar dan kleinere maaltijden.

Bron: dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met www.maaltijdboxvergelijken.be. De website maaltijdboxvergelijken.be is de nummer 1 maaltijdbox vergelijker in België met actuele informatie over kookboxen zoals o.a. HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Foodbag en 15 gram.