Blogheader technicare Centrum voor gezond zijn

Wat kost een ooglidcorrectie?

Blogheader technicare Centrum voor gezond zijn

Een ooglidcorrectie is tegenwoordig een hele normale ingreep en wordt veelvuldig uitgevoerd door diverse klinieken in Nederland. Door de hoeveelheid aan klinieken die ooglidcorrectie behandeling aanbieden is ook de prijs van de behandeling een aandachtspunten voor beide partijen. Desondanks lopen de prijzen uiteen.

Een chirurgische ooglidcorrectie voor beide oogleden kun je al laten doen voor ongeveer 1.000 euro. Hieronder wordt weergegeven wat de prijzen zijn voor ooglidcorrectie vergelijken. Hierbij worden beide typen ooglidcorrecties aangegeven voor beide ogen, zowel bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie.

Prijzen vergelijken

De ooglidcorrectie prijs wordt als richtprijs neergezet, de daadwerkelijke prijs komt pas tijdens het eerste consult aan bod omdat nog niet alle factoren van in de prijs zijn opgenomen. Dit kan dus sterk wisselen per patiënt, diens wensen voor verdoving en bijkomende kosten.

BehandelingPrijs
Ooglidcorrectie onderoogleden (chirurgisch)€ 900,00 tot € 1998,00
Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch)€ 600,00 tot € 1350,00

Waar bestaat de prijs uit?

De prijs van een ooglidcorrectie is niet bepaald door de marktwaarde bepaald maar op basis van een chirurgische ingreep en expertise die hierbij komt kijken. De prijzen bestaan vooral uit de behandeling voor beide ogen maar kunnen ook per oog aangegeven worden.

De handelingen die een chirurg moet uitvoeren zijn daarmee bepalend voor de prijs die je betaald bij een ooglidcorrectie. De behandeling voor een onderooglidcorrectie is namelijk anders dan de behandeling voor een bovenooglidcorrectie.

De behandeling voor een onderooglidcorrectie bestaat uit:

  • verwijderen van vet en huid onder de ogen
  • verwijderen van huid en vetweefsel voor het behouden en vormen van oogcontouren
  • verwijderen van huid en vet voor het straktrekken van de huid en het inkorten van de oogspier.

Naast de behandeling zelf zijn er andere factoren die mede de prijs bepalen voor de behandeling. Hierbij kun je al gauw denken aan het soort verdoving vooraf aan de behandeling waarbij volledige narcose meer kost dan een lokale verdoving.

De behandelaar

Maar er zijn artsen die de behandeling voor een lage prijs aanbieden waarbij je kan verwachten dat dit niet met zekerheid het resultaat geeft wat men verwacht. Het is namelijk zo iedere arts een ooglidcorrectie mag uitvoeren wanneer die zich geschikt acht maar het zijn vaak de plastisch chirurgen en oogartsen die het meest deze ingreep uitvoeren omdat zij de meeste ervaring hebben. Dus ook de achtergrond van de behandelaar maakt deel uit van de prijsbepaling van een ooglidcorrectie.

Een aantal graadmeter over de vakkundigheid van de behandelaar van ooglidcorrecties kun je vinden in het hebben van het ZKN keurmerk en het aantal behandelingen dat die uitvoert.