Verslaafd aan blowen

Het is voor veel mensen tegenwoordig normaal om wel eens een jointje te roken. Dit kan natuurlijk prima tot op een bepaalde hoogte. Je kunt namelijk gewoon verslaafd raken aan het roken van wiet of hasj. Wanneer dit het geval is, dan is het een dagelijkse gewoonte die lastig is om onder controle te krijgen. Zo kunnen veel mensen bijvoorbeeld niet slapen zonder een jointje te roken.

Ontwenningsverschijnselen

Veel mensen die blowen die weten niet dat ze verslaafd zijn tot ze proberen te stoppen. Stoppen met blowen is dan ook een stuk lastiger als de meeste mensen denken. Wanneer je dagelijks een joint rookt, dan is de kans namelijk groot dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen wanneer je probeert te stoppen. Voor veel mensen kunnen ontwenningsverschijnselen als zeer vervelend worden ervaren, waardoor mensen toch weer besluiten te blowen. Veel voorkomende verschijnselen zijn dingen als onlust, onrust, slapeloosheid en bizarre dromen.

Tolerantie

Ook bij blowen is het mogelijk om een tolerantie op te bouwen. Dit wil dus zeggen dat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te voelen. Wanneer je dagelijks blowt voel je dus veel minder van de effecten als iemand die weinig blowt. Wanneer je een periode stopt zal deze tolerantie verminderen.

Stoppen met blowen

Blowen is nou eenmaal niet gezond voor het lichaam en daarom is een verslaving hieraan slecht voor je gezondheid. Omdat stoppen met blowen voor veel mensen erg lastig is, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. Zo kan je naar een afkickkliniek gaan om van de verslaving af te komen.