Regelmatige controles zijn belangrijk, met name voor kinderen

Office-Exercise

Patiënten wordt geadviseerd om elke zes maanden naar hun tandarts te gaan. Veel artsen herinneren hun patiënten aan komende afspraken en toch houden velen zich er niet aan. Zes maanden gaan snel voorbij en alles voelt goed in je mond. Maar ook zonder acute symptomen is het voor een continue mondhygiëne belangrijk om de controles niet te missen.

Preventie is belangrijker dan nazorg

Veel patiënten zien zichzelf alleen als patiënt als ze acute pijn hebben. Dan proberen ze zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de tandarts - maar ze moeten ofwel een paar dagen wachten of veel tijd doorbrengen in de wachtkamer. De uitgebroken tandziekte wordt steeds erger, de patiënt lijdt aan kiespijn, die een effect heeft op de algemene gezondheidstoestand. Daarom is het raadzaam om de halfjaarlijkse controle uit te voeren. Dit is veel minder pijnlijk en ook goedkoper dan wanneer de problemen in een vergevorderd stadium moeten worden behandeld. Bovendien kan een ontstoken tand de hele mondflora verstoren.

Risicogroepen moeten bijzonder waakzaam zijn met betrekking tot de controles

Regelmatig bezoek aan de tandarts is verplicht, vooral voor kinderen. Hun melktanden zijn zachter dan die welke blijven. Bovendien zijn ze, ondanks instructies van de ouders, vaak onoplettend voor een gezonde mondhygiëne. Aangezien er ook veel suiker in producten voor kinderen zit, moet hier veel aandacht aan worden besteed. Dit komt omdat de melktanden al de latere tanden bevatten die door tandverlies of tandbederf zijn aangetast. Rokers en mensen met een zwak immuunsysteem moeten ook minstens om de zes maanden naar de tandarts gaan. In Overijssel is de beste Tandarts Almelo Wiranto. Zij worden hoog beoordeeld door haar klanten.

Voortdurende begeleiding door de tandarts is goed voor de mondhygiëne

Bij elke controle bepaalt de tandarts de toestand van de mondhygiëne. De tandarts stelt precies vast waar patiënten hun achterstand hebben in te halen en geeft hen tips om dat te doen. De meest effectieve gewoontes op het gebied van mondhygiëne worden voor elke patiënt afzonderlijk ontwikkeld, zodat een goede mondhygiëne op lange termijn mogelijk is.

Bang voor de tandarts?

Wie bang is om naar de tandarts te gaan, moet weten dat de tandarts de patiënt wil helpen om met zijn angst om naar de tandarts te gaan. Daarom moet je hem openlijk vertellen hoe je je voelt. Men kan ook een handsignaal afspreken om pijn of angst te signaleren. Veel patiënten hebben ontdekt dat ze zich daardoor veiliger voelen.

Sommige mensen zijn ook bang om te moeten luisteren naar verwijten van de tandarts omdat ze niet meer aandacht hebben besteed aan hun tanden. De meeste tandartsen willen vriendelijk zijn met hun klanten.

Velen vermijden een bezoek aan de tandarts omdat ze bang zijn voor de kosten. Maar degenen die het mogelijk kunnen maken om hun tanden te laten controleren, vermijden meestal problemen en dure behandelingen later. Op veel plaatsen zijn er tandheelkundige diensten van uiteenlopende complexiteit voor elk budget. Zelfs een eenvoudige tandartspraktijk kan worden uitgerust met röntgenapparatuur en boren. De meeste ingrepen kunnen door tandartsen worden uitgevoerd zonder al te veel overlast voor de patiënt.

Tandartsen zien hun werk als het verlichten van pijn, niet als het veroorzaken van pijn. Tandheelkundige behandeling is niet langer de traumatische ervaring die grootouders zich kunnen herinneren. Aangezien een gezond gebit de algemene gezondheid verbetert en het leven gemakkelijker maakt om van het leven te genieten, waarom maak je dan niet een afspraak met tandartswiranto?