Interview met maaltijdshake expert Johan Elmers

Vele lezers zijn in de weer met zogenaamde dieet shakes om maar die kilo’s te kunnen lozen. Maar not all maaltijdshakes are created equal. Dus het maakt echt wel veel uit welke shake merk je kies om af te vallen. Sommige zitten namelijk helemaal vol met suiker! Nou dat werkt alleen maar averechts voor mensen op dieet kan ik jou vertellen. En over de gezondheid nadelen nog maar te zwijgen want het is absoluut niet goed om zoveel suiker dagelijks binnen te krijgen. De maaltijdshake markt is soms wel wat idioot.

Daarom aan het woord vandaag Johan Elmers. Hij heeft zich verdiept in de materie. Anyway, without further ado we laten Johan aan het woord. Ja ik kan onderschrijven dat er vele slechte maaltijdshakes op de markt zijn. Er zijn hier vele onderzoeken naar gedaan. Laten we eerst even op het positieve focussen. Een dieet shake zou idealiter weinig koolhydraten bevatten en dat betekent dan ook weinig suiker, geen e-nummers of kunstmatige toevoegingen. Dit gaat niet alleen om gewicht verlies. We willen gewicht verliezen in een holistische gezonde wijze.

Uitgelicht: alles over kruidvat, weight car, atkins en cambridge dieet shakes

Kijk op de achterkant van de verpakking en let op woorden zoals glucose, fructose, dextrine dat zijn eigenlijk allemaal suiker varianten, andere woorden voor suiker dus. Zo willen fabrikanten de consument foppen. Handig zijn dus ook vergelijking tabellen die aangeven overzichtelijk hoeveel suiker er per merk shake in zit.

Leestip: welke shakes moet ik gebruiken om af te vallen?

Verkijk je ook niet op whey shakes of shakes bedoeld voor bodybuilders die vullen niet genoeg om de honger te stillen. Shakes die louter bestaan uit eiwit zijn daar dus niet voor bedoeld die zijn meer bedoeld om spieren te kweken wat ook een goed doel is maar wij kijken specifiek naar positieve eigenschappen voor het afvallen.