Holistisch leven

De groep mensen die zich bezighoudt met holistisch leven is sinds het begin van de 21ste eeuw duidelijk groeiende, al ontstond de term in de 20ste eeuw. Het holisme gaat uit van het principe dat alles in het leven onderdeel uitmaakt van een groot geheel, inclusief de kosmos en dat alles met elkaar verbonden is. Met alles wordt mens, dier en natuur bedoeld. Een holistisch leven is niet op feiten gebaseerd, het is een levensfilosofie. Ieder mens verlangt in de basis naar een leven vanuit liefde en verbinding. Wanneer je een opleiding zoals energetisch therapeut of spiritueel therapeut met een holistische opleiding volgt kun je deze vervolgens inzetten voor een liefdevolle en bewuste bijdrage aan het leven niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Ben je geïnteresseerd in een opleiding met een holistische benadering dan kun je terecht bij ZoMa opleidingen, zij verzorgen energetische opleidingen die samen gaan met een holistische aanpak. Hieronder een overzicht van de opleidingen die je bij ZoMa kunt volgen. Voor elke opleiding geldt dat je een gratis proefles kunt volgen of een informatiebijeenkomst kunt bijwonen.

Holistisch therapeut of coach

Ben je op zoek naar bewustwording en verdieping in je persoonlijke ontwikkeling en wil je, vanuit een holistische visie, ook anderen helpen zich verder te ontwikkelingen en van hun klachten af te komen? Wil je vanaf nu leven vanuit je intuïtie en vertrouwen op wat je hart je verteld? De Zoma opleidingen tot Holistisch Therapeut of Coach is dan de opleiding voor jou. Bij ZoMa wordt je in twee jaar opgeleid door ervaren trainers om op holistische wijze anderen te helpen en begeleiden. 

Holistisch Energetisch therapeut

Als vervolg op de opleiding tot Holistisch therapeut of coach kun je de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut volgen wanneer je meer verdieping, bewustwording en inzicht wilt ontwikkelen. Tijdens de opleiding leer je je kwaliteiten nog verder te ontwikkelen waardoor je deze kunt inzetten om mensen met een zwaardere hulpvraag te begeleiden bij hun bewustwording. Je kunt deze opleiding zien als een derde leerjaar en dus als verbreding van, en vervolg op de opleiding Holistisch Therapeut/Coach. Wanneer je deze opleidingen hebt afgerond kun je je werk meer verdiepen en vanuit je diepste gevoel met je cliënten samenwerken. 

Reiki trainer

Naast de twee bovenstaande opleidingen kun je ook de opleiding Reiki trainer volgen bij ZoMa. Wanneer je op zoek bent naar meer balans en je veel last hebt van spanningen en lichamelijke klachten is Reiki een enorme toevoeging aan je leven. Ook kun je je intuïtie versterken met Reiki en daarmee meer vanuit de kern gaan leven. De erkende Reiki opleidingen van ZoMa zijn erg leerzaam. Je leert bijvoorbeeld hoe je de energie die door je lichaam stroomt kan gebruiken, zodat je meer geluk, balans en energie zal ervaren en op anderen kan overbrengen.