medische klompen blogheader centrumvoorgezondzijn

Goede medische klompen: schokabsorberend en goede pasvorm

medische klompen blogheader centrumvoorgezondzijn

In de zorgbranche is het van groot belang welke medische klompen je aantrekt. Vanwege het urenlang lopen is het noodzakelijk dat een medische klomp veelal goed schokabsorberend is, een zachte voetbed heeft en uiteraard ook een goede pasvorm voor de voeten heeft.

Bij het kiezen van een medische klomp is het goed om uit te kijken naar een schoen waar je voet makkelijk in- en uitglijdt, die een goeie antislip buitenzool heeft en van lichtgewicht is.

Betere ondersteuning

Medische klompen bieden de dragers ervan een betere ondersteuning, waardoor een heleboel pijnklachten die je kunt oplopen bij de voet, knie, enkel en bij de rug kunnen worden vermeden of geminimaliseerd. Deze ondersteuning die de klompen geven aan de voet en zo weer aan heel het lichaam zijn uiterst belangrijk vanwege het feit dat zo een verzorger vele uren staand doorbrengen en vaak weinig rust krijgen. Het is daarom van groot belang om medische klompen aan te schaffen die comfortabel zitten tijdens de lange uren die je maakt.

Bescherming

Medische klompen zijn speciaal ontworpen voor op de werkplek en bieden andere voordelen dan gewone schoenen of sneakers. Los van het feit dat ze steun geven aan de voet, knie en rug, is zo een klomp gemaakt om de hele voet van een verpleegkundige te beschermen. Deze klompen bedekken voeten geheel en zijn dus geen open schoenen. Ze moeten de voeten van een verpleegkundige beschermen tegen vallende voorwerpen, blootstelling aan schadelijke chemicaliën of lichaamsvloeistoffen die op de voet terecht kunnen komen.

Geen veters

Medische klompen hebben geen veters zoals de meeste normale schoenen, zodat de drager ervan gemakkelijk zijn voet erin kan steken of eruit kan halen. Hierdoor wordt de druk en spanning minder op de plaats, waar er bij schoenen meestal veters zijn aangebracht. Veters, zoals die voorkomen bij de meeste schoenen, kunnen het draagcomfort van een drager verminderen, waardoor je ze minder lang kunt aantrekken. Vandaar dat medische klompen geen veters hebben: dragers ervan worden niet beperkt in het draagcomfort.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten en modellen medische klompen op de markt. Sommige soorten gaan met de mode mee en kunnen minder comfortabel zijn voor de drager. Sommigen bieden helemaal geen ondersteuning, zoals wel zou moeten bij een goede medische klomp. Voordeel van zo een modieuze klomp is dat het er goed uit ziet. Maar wanneer je lange uren maakt, dan is het belangrijk om een klomp te kiezen die zich richt op alle comfort die je nodig hebt tijdens het dragen. Een goede medische klomp kan een groot verschil maken voor verpleegkundigen die uren aan het lopen en staan zijn.

Goede keuze maken

Om een goede medische klomp te kiezen is het goed om te kijken naar enkele factoren, zoals comfort, ondersteuning, stabiliteit en veiligheid. Al deze belangrijke elementen zijn in feite onlosmakelijk verbonden aan een goede medische klomp en geven de drager een comfortabel en veilig gevoel, zodat er minder stress ontstaat en de drager ervan zich beter op zijn of haar werk kan concentreren.

Bron: Studio Sanita


Overzicht blogs