Gehoor laten controleren is belangrijk

Je gehoor is iets wonderlijks. Zonder je gehoor of zonder goed werkend gehoor, mis je de helft van de wereld om je heen. Dat is zonde. Want de wereld zonder geluid is niet zo mooi als met geluid. Bedenk je maar eens dat je in de morgen de vogels niet meer hoort of het zachte ruizen van de zee. Je gehoor is dan ook zeker een belangrijk orgaan om zo af en toe bij stil te staan. Gelukkig kan dit tegenwoordig ook makkelijk online met een gehoortest online. Wel zo makkelijk is ons drukke bestaan van tegenwoordig.

Waarom is je gehoor belangrijk?

Je gehoor is een van de vijf zintuigen die wij mensen, maar ook dieren, gebruiken om de wereld om ons heen te begrijpen. Je gehoor is dan ook een belangrijk onderdeel van je lichaam. Want kun je soms een gesprek niet meer volgen? Of heb je moeite met het onderscheiden van geluiden? Dan is het ook een stuk moeilijker om de wereld om je heen te begrijpen. Hierdoor kun je ook eerder in een isolement komen. Dit wil je natuurlijk voor komen.

Wat kun je doen om je gehoor te beschremen

Je gehoor is dan ook een belangrijk orgaan om zuinig op te zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld doen, door niet te lang en te vaak in een omgeving te zijn met harde geluiden, zoals een discotheek. Wil je dit toch doen? Draag dan speciale geluiddempende oordopjes. Ook zou je de muziek die je luistert via je oortjes niet te hard te hard kunnen zetten. Veel telefoons geven je tegenwoordig een waarschuwing als het geluid te hard staat. Heb je nou toch het gevoel dat er iets mis is met je gehoor? Wacht dan niet te lang en laat een gehoortest uitvoeren.

Online je gehoor laten testen

In ons drukke bestaan, wil je nog wel eens vergeten een afspraak te maken bij bijvoorbeeld een audicien. Je denk dat komt wel. En ongemerkt ben je zo een paar maanden verder. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een gehoortest online laten uitvoeren. Wel zo handig. Het is een laagdrempelige oplossing, die jou adviseert om wel of niet neer een audicien te gaan. Want blijkt uit de gehoortest online dat je een gehoorbeschadiging hebt, kun je meteen een afspraak inplannen bij een audicien.

Via deze hoortest online krijg je meteen inzicht in de mate van gehoorverlies die je kan hebben. De test lijkt enigszins op de test zoals in een gehoortestcentrum. Met de test wordt gekeken welke geluiden je nog wel kunt waarnemen, en welke geluiden niet meer. Online wordt er alleen gebruik gemaakt van een zogenoemde ‘versta-test’. Je krijgt dus enkele woorden te horen, waarbij je aangeeft hoeveel van de woorden je hebt verstaan. Ook vul je een vragenlijst in, om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. De online hoortest is een mooie eerste stap, om je gehoor te laten testen. Maar wil je er helemaal zeker van zijn? Ga na deze test dan ook vooral langs een audicien!