Een frisse & schone badkamer is goed voor je gezondheid

Aangezien de badkamer schrobben hoog scoort op de lijst van vervelende maar intensieve klussen lijkt preventie hier geboden. Leer hier hoe je voorkomt dat de badkamer vies wordt en wendt zo de nare huishoudelijke taak voorgoed af. Deze review is geschreven door een schoonmaker van de website schoonmakerzoeken.nl waar je veel schoonmaaktips kunt vinden. Eventueel kun je daar ook zelf een schoonmaker zoeken indien je dit graag wilt uitbesteden aan iemand anders. Zo kun je zelf tijd besparen en leuke dingen doen!

Hoe moet ik een badkamer schoonmaken?

Er zijn twee groepen mensen. Normale, weldenkende mensen die inzien dat schoonmaken stom is en het daarom ofwel niet doen ofwel uitbesteden. En er zijn eigenaardige dwazen die in de veronderstelling leven dat schoonmaken leuk is. Je kunt ze herkennen aan luidkeelse verkondigingen dat ze er zo’n lekker opgeruimd gevoel van krijgen. Of dat ze het zo’n dankbare taak vinden om van zwijnenstal naar blinkend badkamer paleisje te werken. Alsof het bij hun ooit een zwijnenstal is! Ik hoor natuurlijk bij de eerste groep. Behalve op wat ik coma-dag noem, dan hoor ik bij de tweede groep. Coma-dag is de dag dat ik huiswaarts keer van een intercontinentale reis. Met allerhande fijne belevenissen weliswaar vers in het geheugen, maar de rest van het brein compleet uitgeschakeld wegens zware oververmoeidheid die doorgaans met een jetlag en een hele nacht werken gepaard gaan.

Wanneer starten met schoonmaken?

Meestal kom ik ergens tussen 8.00 en 11.00 uur thuis, waarop ik de tijd vind om de kat één aai te geven voor ik -alvast slapend- koers zet richting bed. Veel langer dan vijf slapen lukt op dit tijdstip echter niet meer. Toch zou je denken dat je van alle slaap wel opknapt. Nou, vergeet het maar. Je komt zoveel slaap tekort dat vijf uur rust het in eerste instantie alleen maar erger maakt! Het is de combinatie van tijdsverschil, de nacht doorhalen en het werken in een drukcabine die maken dat je je bij het ontwaken voelt alsof ze tijdens je slaap 3 liter bloed aftappen en dat vervangen hebben voor een mengsel van arsenicum en lijm. Blijven liggen is, hoewel verleidelijk, echter geen optie, want ik wil die nacht ook nog wel een paar uur kunnen tukken. Na koffie en wat links en rechts geknuffel met mijn vriend, die ook vliegt en het gevoel dus gelukkig heel goed begrijpt, rijst de vraag: wat nu? Sociale bezigheden? Hell no!! Morgen zijn ze de eerste. Zaken waarvoor ik naar buiten moet vallen eigenlijk sowieso af. Stukjes typen dan? Administratie doen? Eindelijk die achterstallige mails eens wegwerken? Geen denken aan. Letterlijk, want mijn brein zit op dat moment nog in mijn koffer. Sloom op de bank hangen en series/films kijken dan? Alleen als ik de wens heb om me nog beroerder te voelen. Je begrijpt: dat zijn de uren die ik graag vul met koken of, juist, schoonmaken. Lichte activiteit waarvoor nadenken gelukkig minimaal nodig is (zoals dus het schoonmaken van de badkamer).

Is schoonmaken leuk?

Het zijn dus de enige momenten dat ik de groep Eigenaardige Dwazen die Denken dat Schoonmaken Leuk is enigszins toeschietelijk ben. Oké, oké, ik snap het, je bent lekker aan de gang en je huis ziet er daarna weer uit zoals het bedoeld is. Hartstikke fijn. Ik beperk me echter wel tot een beetje opruimen, mooi maken, een beetje stofzuigen, afnemen en wassen. Ofwel: het dankbare werk. Het werk dat het zichtbare en duidelijke verschil maakt. Cadeautjes voor het oog dus, want dat wil tenslotte ook wat. Afgelopen maandag had ik weer een coma-dag en verliep deze exact zoals hierboven beschreven, maar met dat verschil dat zich een knagend schuldgevoel te manifesteerde in mijn hoofd. Ik rommelde een beetje aan en vond dat prettig, maar ik wist ook dat het allemaal gerommel in de marge was. Want de badkamer, die kon pas een beurt gebruiken! Hoe lang was dat wel niet geleden? Maar ja, de badkamer schoonmaken. Pffff! En toen besefte ik het me: of je nu bij de groep schoonmakofoben of schoonmakofielen hoort: niemand, niemand hoor ik ooit over de badkamer! Niemand bestempelt het schrobben van het sanitaire epicentrum ooit als leuk. Zelfs mijn moeder en mijn zusje niet, beiden toch behoorlijk opruimerig van aard. De badkamer poetsen is gewoon niet leuk. Dat is zelfs zo’n beetje het enige ter wereld waar iedereen het over eens is.

Bron: www.schoonmakerzoeken.nl