Blogheader Artrose centrumvoorgezondzijn

De oorzaken van gewrichtspijn en artrose

Blogheader Artrose centrumvoorgezondzijn

Zeker bij ouderen komt het veel voor dat het vrije bewegen en de mogelijkheid om te sporten en fit te blijven, wordt beperkt door stijfheid en pijn bij het bewegen. Zeker het laatste heeft vaak te maken met gewrichtspijn. Als het bewegen van gewrichten pijn doet, is dit vaak een resultaat van slijtage in deze gewrichten. Gewrichten dienen immers om je botten soepel te kunnen laten draaien.

Hoe en waarom slijten je gewrichten?

In je gewrichten zit kraakbeen, een zachte stof die ervoor zorgt dat de botten die je beweegt soepel en zonder frictie draaien en/of langs elkaar bewegen. Dit kraakbeen kan met de tijd slijten, dit is waarom vooral ouderen gewrichtspijn hebben. Op het moment dat het kraakbeen zo erg versleten is dat je botten langs elkaar gaan schuren, wordt er van ‘artrose’ gesproken. Een vorm van reuma die je beweging erg verzwakt, en die natuurlijk enorm veel pijn kan doen.

Naast dat je kraakbeen verslijt met de tijd, is het ook zo dat veel druk op je gewrichten, of veel in verkeerde houdingen zitten ook kan leiden tot snellere slijtage in je gewrichten. Mensen die werk doen waarbij ze bijvoorbeeld veel op hun knieën moeten zitten, of mensen die gewoon veel achter een bureau zitten maar vaak een verkeerde houding hebben, kunnen eerder last krijgen van gewrichtspijn en artrose. Tenslotte kan ook voeding een verschil maken. Voor de aanmaak van kraakbeen heeft je lichaam natuurlijk de juiste stoffen nodig.

Gewrichtsslijtage tegengaan

Om je gewrichten te onderhouden en om ze op plekken met slijtage te herstellen, zijn deze stoffen dus ook een goed hulpmiddel. Er zijn gezonde supplementen voor de bouwstoffen van kraakbeen. Kraakbeen bestaat uit verschillende stoffen, waaronder chondroïtine en glucosamine. Deze stoffen zijn effectief doordat ze na inname de gewrichten makkelijk kunnen bereiken. Een goede kwaliteit van deze producten is daarvoor van belang, want bij apotheken worden verschillende typen verkocht. Goede kwaliteit glucosamine en chondroïtine kopen is via deze link gemakkelijk online te doen. Je kunt het beste terecht bij een specialist als deze voor een effectieve behandeling van gewrichtsslijtage. De supplementen helpen je kraakbeen om te vernieuwen, en kunnen goed helpen bij zowel beginnende slijtage en/of gewrichtspijn, als bij artrose en vergevorderde slijtage.