Blogheader technicare Centrum voor gezond zijn

De nieuwste productontwikkelingen binnen de zorgsector

Blogheader technicare Centrum voor gezond zijn

Niemand ligt graag in het ziekenhuis. Maar als je er dan ligt, dan moet de zorg op en top in orde zijn. Hiervoor werken mensen en organisaties constant aan de nieuwste productontwikkelingen binnen de zorgsector. In dit artikel vind je voorbeelden van producten die de zorg in ziekenhuizen in Nederland nóg beter maken.

Verrijdbaar babybad

Een belangrijk onderdeel van de zorgsector is de kraamzorg. Een babybadje is een onmisbaar middel op een kraamafdeling. Vaak zie je dat deze badjes een vaste plek hebben in de inrichting van een dergelijke afdeling. Op zich niets mis mee, maar tegenwoordig zijn er verrijdbare babybadjes. Dankzij deze aanpassing kunnen dergelijke badjes op meerdere afdelingen en kamers gebruikt worden. Dit resulteert in besparing; iets waar de zorg tegenwoordig dagelijks mee te maken heeft. Het verrijdbare babybad is verstelbaar in hoogte en makkelijk schoon te houden. In de toekomst zullen er maar weinig vaste babybadjes meer te vinden zijn op de kraamafdeling.

Infuuspaal én loophulp

Er zijn regelmatig patiënten die gebruik moeten maken van een infuuspaal. Het nadeel van reguliere infuuspalen is dat ze de mobiliteit van een patiënt niet bepaald bevorderen. Uiteraard is het in dit geval nodig voor iemands gezondheid , maar ook voldoende beweging is in een dergelijke situatie essentieel voor het herstel van de patiënt. Daarvoor zijn er tegenwoordig doorontwikkelde infuuspalen verkrijgbaar. Een dergelijke infuuspaal vormt tegelijkertijd een loophulp. Zo kan de patiënt op een stabiele en veilige manier lopen, terwijl hij ondertussen gekoppeld is aan zijn infuus.

Kans op infectie verkleinen

In de zorgsector wordt veel gebruik gemaakt van ruimten waarin alle ondersteken en urinaals schoongemaakt worden. Erg belangrijk om infecties tegen te gaan. Om dit nog makkelijker te maken zijn er tegenwoordig urinaal- en ondersteekhouders. Na het reinigen en voor het uitgeven moeten de ondersteken en urinaals namelijk ergens gestald worden. Dankzij deze speciaal gemaakte houders kan een zorginstelling of ziekenhuis zijn schoonmaakruimte zeer efficiënt inrichten. Dit verkleint de kans op fouten en daarmee de kans op infectie. Van levensbelang dus!

Er zijn tal van productontwikkelingen binnen de zorg om de zorg in Nederland te optimaliseren. Bovenstaande voorbeelden vormen een greep uit het aanbod. Uiteraard ga je er liever van uit dat je nooit met dergelijke producten te maken krijgt, maar iedereen kan nu eenmaal in het ziekenhuis terecht komen. En dan ben je maar wat blij met de extra hulp die deze innovatieve producten bieden.