geuren

De juiste ingrediënten kiezen. Waar let je op?

De laatste tijd beginnen steeds meer mensen zich bewust te worden van wat ze eten. Mensen kopen gezondere producten in de supermarkt en beginnen massaal met het starten van gezonde voornemens. De consument wil vandaag de dag gezond eten zonder hier extra voor te betalen. Hoe kun je gezond eten en dit volhouden? Lees hier handige tips van een gewichtsconsulent.

Wat zijn gezonde ingrediënten?

Vervolgens kun je nog een lange discussie hebben over wat nu gezond is en wat niet gezond is. In principe zijn gezonde producten zo min mogelijk bewerkt. Je werkt met verse producten die zonder al te veel bestrijdingsmiddelen geproduceerd zijn. In dit geval zou biologisch eten een oplossing kunnen zijn. Het probleem van biologisch eten is dat het wel gezonder is voor de consument, aangezien het groente, fruit en vlees geen bestrijdingsmiddelen bevatten maar het is niet perse beter voor het milieu. Koeien leven langer en poepen dus meer en de gewassen hebben langer de tijd nodig om groter te worden, waardoor er dus meer oppervlakten nodig zijn om dezelfde hoeveelheid groente of fruit te produceren. 

Seizoensgebonden ingrediënten gebruiken?

Het is altijd beter om seizoensgebonden producten te gebruiken. Deze gewassen komen uit Nederland of een ander land in Europa en zijn vers aangezien ze direct van het land komen. Het probleem van groente en fruit uit de andere kant van de wereld is dat het niet altijd even vers is, omdat het eerst een lange reis gemaakt heeft. Het is daarom gezonder om seizoensgebonden producten te gebruiken, maar dit is niet altijd realistisch.  

Blijf uit de buurt van bewerkte producten

De meeste bewerkte producten bevatten veel transvetten, suikers, e-nummers en andere slechte stoffen voor je lichaam. Daarom is het beter om deze producten links te laten liggen, aangezien deze een schade vormen voor jouw eigen gezondheid en die van je klanten. Vaak is het makkelijker om voor bewerkte producten te kiezen aangezien het werk uit handen neemt, maar het is lang niet de gezondste oplossing. Er worden namelijk erg veel rare ingrediënten toegevoegd om het eten voor een langere tijd te kunnen bewaren. Verse producten zoals bijvoorbeeld kokosnootmelk kan binnen een aantal dagen bederven en dus worden er vreemde stofjes toegevoegd.