Afvallen met een virtuele maagband

Afvallen met een virtuele maagband, hoe werkt dat?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om af te vallen. Bij de meesten gaat het om het volgen van een speciaal soort dieet. Echter kan het moeilijk zijn om op lange termijn een dieet te volgen, terwijl dit wel nodig is om resultaten te zien en te behouden. Gelukkig zijn er daarom ook manieren om af te vallen zonder een dieet te volgen. Een van die manieren is door het plaatsen van een virtuele maagband. In deze blog vertellen we hier meer over.

Wat is een virtuele maagband?

Het plaatsen van een virtuele maagband is een techniek die oorspronkelijk uit Engeland komt. Het is een manier om aanhoudend gewicht te verliezen op een natuurlijke wijze, dus zonder een dieet te moeten volgen. Bij deze techniek wordt door middel van hypnose een virtuele maagband geplaatst. Er is dus geen echte operatie voor nodig. Onder hypnose wordt je onderbewustzijn vertelt dat er een maagband is aangebracht, waardoor je zonder fysieke procedure zult geloven dat je maag kleiner is geworden en dus zal afvallen.

Waarom afvallen met een virtuele maagband?

Zoals eerder gezegd is het grootste voordeel van een virtuele maagband dat je kan afvallen zonder een dieet te moeten volgen. Het kan namelijk vaak lastig zijn om langdurig een dieet te moeten volgen, en natuurlijk wil je wel gewoon kunnen blijven eten wat je lekker vindt. Door een virtuele maagband wordt op onbewust niveau je maag verkleind en wordt het onderliggende gevoel om meer te eten weggenomen. Zo helpt een virtuele maagband om niet nogmaals op te scheppen wanneer je eigenlijk vol zit en neemt het het gevoel weg dat je een vol opgeschept bord leeg moet eten. Je krijgt dus op het juiste moment een voldaan gevoel waardoor je met je maag eet in plaats van met je ogen. 

Hoe werkt het plaatsen van een virtuele maagband?

Voor het plaatsen van een virtuele maagband zijn verschillende sessies nodig. Tijdens deze sessies wordt niet alleen de virtuele maagband geplaatst, maar wordt er ook gekeken naar het onderliggende gevoel wat ervoor zorgt dat je meer eet dan nodig is. Tijdens de eerste sessies vindt er een intakegesprek plaats om te bespreken waar je tegenaan loopt en om te kijken of een virtuele maagband hier de oplossing voor is. Daarna wordt in de tweede sessie door middel van hypnotherapie de virtuele maagband geplaatst. In de twee laatste sessies die volgen wordt besproken hoe het leven met de virtuele maagband bevalt en hoe het afvallen gaat.